Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
BG

A copak jste měl z češtiny Vy, pane Korytáři? Jste dospělý člověk, česky mluvíte hodně dlouho, češtinu jste se naučil ovládat na základní škole. To jste se za tak dlouhou dobu, co jste základní školu dokončil, nenaučil ani čárky?

Pamatujte na to, že to, jak píšete, je především Vaše vizitka. A když se někdo nedokáže správně vyjádřit a správně psát ve svém rodném jazyce, vystavuje se velmi trapným situacím a bude spíše k smíchu nehledě na to, jak hluboká myšlenka je. Omluveni jsou pouze lidé s poruchou čtení a psaní.

Praxe se bez teorie neobejde a teorie bez praxe taky ne. Obojí se musí vzájemně doplňovat. Kromě dějepisu, tělesné a výtvarné výchovy si ze základní školy nepamatuju nic zbytečnějšího. Dějepis především kvůli datům. Ale tu a tam mě něco chytne a přečtu si, kdy bylo tamto a co se kdy stalo. Tělesná výchova v podání některých pedagogů je otřesná. Zvlášť neuznávám známkování tělesných výkonů - ne každý ve 12 letech hodí kriketovým míčkem 60 metrů, ne každý uběhne 3 km za 12 minut. Výtvarná výchova jako umělecký předmět mi moc nesedl a nechápu ho doteď. Přesto věřím, že se našli tací, které předmět oslovil a své umění pěstují dál.

11 0
možnosti
KC

Pane autore, nepotěšil jste mě, ani já Vás nepotěším, abych použil známou průpovídku. Na třech řádcích nemohu vyargumentovat Váš hluboký omyl, proto uvedu jediný fakt, z něhož lze odvodit další. Kdyby se redaktoři lépe učili jazykový a větný rozbor, nenasekali by v textech tolik chyb. Kdybychom neslyšeli o bitvě u Lepanta, žít bychom sice mohli, ale netušili bychom, proč a jak se naši předkové tolik bránili tlaku islámu atd. atd. Všeobecné vzdělání svědčí nejen o kulturnosti národa či jednotlivce. ale učí žáka myslet v oboru a chápat, že věda je uspořádaným poznáním a jak ono poznání funguje, jak ho mohu využít v praxi. Prostě - řekl bych, že všechno je jinak, než píšete. Přeju Vám příjemný den a přemýšlejte o tom !

9 1
možnosti
JK

R^ Souhlas. Ale je fakt, že jako ekolog a politik tu češtinu tak moc nepotřebuje. ;-)

4 1
možnosti
MV

inkluzi, segregaci ....prosim,muze mi to nekdo objasnit?Ja se to v ceske skole neucil:)

2 0
možnosti
Foto

Ja si myslím, že štvorky u maturanta nie sú v poriadku. Ale u maturantky by mohli byť aj výhodou. ;-)

4 0
možnosti
JR

J66a63n 21R76á49ž

27. 2. 2016 15:20

Jsem rád, že mne na gymplu mučili s integrály, derivacemi a maticemi, i když jsem věděl, že jako právník to nikdy nebudu potřebovat.

a) dozvěděl jsem se, že něco takového existuje

b ) vzbudilo to ve mně respekt k těm, kdo se to perfektně naučil používat a tedy i ke všem studentům oborů, kde tato znalost byla podmínkou úspěšného absolvování

c) naučil jsem se pracovat s taháky a aplikovat nic mi neříkající vzorečky v testech

Poučení: Nic z toho, co se učí na gymplu není zbytečné a žák, ani rodič, není od toho, aby určoval co se má, či nemá ve škole učit!

P.S. Úroveň kantorů je zvláštní kapitolou a s tématem nemá co dělat!

20 1
možnosti
JR

J57a95n 13R64á17ž

27. 2. 2016 15:24

Jo a dodávám: Inkluze, tak jak ji chtějí zavádět, na příkaz Bruselu, naší socialističtí inženýři, počítaje v to i právničku Dálkovou, bude definitivním hrobařem úrovně základního vzdělání v ČR.

10 0
možnosti
JT

No rekneme, ze nazory autora jsou mirne receno hloupe. Na skole se ma clovek naucit, jak funguje svet. A ze nebude k zivotu potrebovat rodozmenu kapradorostu neni podstatne. Skola mu ma ukazat siri sveta. To, co bude potrebovat si vybere pozdeji na VS, pripadne se muze doucit sam.

8 0
možnosti
Foto

H86a72n45a 22V97l33k14o54v61á

27. 2. 2016 13:39

Milý pane, inkluze povede právě k tomu, o co jde vám - k menším nárokům na běžného žáka, tím pádem k nižší úrovni vzdělání obecně.

Už dnes je vysokoškolské vzdělání na mnoha vysokých školách (mám vzdělání v technickém oboru, i když v něm nepracuji) na úrovni maturity před rokem 1989...

Přemýšlím o tom, jestli může být i hůř a váš názor mne děsí v tom, že může...

16 0
možnosti
JN

Se znalostí větné skladby byste titulek blogu napsal:

Ta čtyřka je, synku, v pořádku...

24 0
možnosti

Je známé, že nejvzdělanější a nejpoužitelnější absolventi pocházeli z klasických gymnasií, kde učení probíhalo hlavně memorováním. Ta kvantita se pak promítne v kvalitu...Nemyslím si, že jakákoliv přijatá informace je na škodu :). Na zúžení profilu a specializace je dost času na středních a hlavně vysokých školách.

9 0
možnosti
Foto

J18i21ř23í 30L55i30b89e22r

27. 2. 2016 22:07

Za předpokladu, že student nemá ADHD, máte naprostou pravdu. ;-D R^

0 0
možnosti
Foto

zažila jsem kdysi v porodnici situaci, které jsem vůbec nerozumněla....ženy, s nimiž jsem byla na pokoji, nevěděly, jak funguje jejich cyklus, kdy mohou otěhotnět apod....nejde o teoretické znalosti...jde o to, že když víme, a nejen v oblasti reprodukce, jak funguje naše tělo, tak k němu jinak přistupujeme - i v otázce zdraví, výživy, sportu... Když víme, jak to funguje v přírodě, žijeme jinak, než když si myslíme, že "kráva, z které se vyrábí čokoláda, je fialová" - když vím, že pěvec přes noc v zimě může ztratit až třetinu hmotnosti, pořídím krmítko....vím, že to má smysl.... Takže nejde o teoretické znalosti - jde o jejich dopad na náš život, na vztahy, zdraví, na stav životního prostředí...chápání souvislostí je nutné, nejsme samostatné jednotky.... tohle mi přijde, že často chybí.... vidět celek a sebe jako součást, která má smysl ale i odpovědnost...

14 0
možnosti
  • Počet článků 29
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 2544x
Jsem směšný a trapný politik, mluvka a provokatér. (převzato z diskusí pod blogy) :-) Jinak jsem ekolog, manažer, aktuálně bývalý politik, který věří, že má smysl snažit se o lepší svět a že záleží na tom, co děláme a jak se chováme. Věřím v sílu vizí, i když se zdají zpočátku nereálné. Jsem praktický idealista.

 

 

Seznam rubrik