Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
Foto

Rozumím správně, že chcete řešit korupci spojenou s dotacemi tím, že zvýšíte dotace? 8-o

0 0
možnosti
Foto

Nezlobte se, ale podvod je trestní čin. A je k diskusi, zda vyčlenění nějaké firmy z holdingu něčím takovým je. A proč by taková vyčleněná firma nemohla požádat o dotaci, to také nevím, pokud to pravidla dovolovala.

0 0
možnosti
Foto

Obávám se, že takovýto podvod není zase tak ojedinělý. Podnikatel se dostane levně k nějakému zchátralému objektu, třeba jde o zámeček. Investovat do něho se mu ale nechce. Převede jej tedy na nově vzniklou nadaci ovládanou jeho lidmi. Tato nadace přijde s nějakým bohulibým projektem - ze zámečku se stane kulturní centrum, muzeum, informační středisko atd. Nadace pak na tento projekt dostane od EU dotace ve výši několika desítek milionů korun. Objekt se opraví a pět let se provozuje podle projektu. Pak se zjistí, že jeho provoz je nerentabilní a objekt se převede zpět do soukromých rukou. Soukromý objekt tak byl vlastně opraven za peníze z EU. Nepřipomíná vám to něco?

1 0
možnosti

Mně to připadá jako kdyby jste spadl z měsíce a viděl jste zde společnost nepoznamenanou totalitou socialistickým maloměšťáctvím, jež se naplno rozběhlo v neřízených 90 let, kdy zde bylo podnikatelů s horkou vodou. Následovala opoziční smlouva a spojenectví stran jež vyustilo v tunelování průmyslu a trhání politických protivníků ... .

Navíc v té době byly jiné zákony a předpisy i myšlení. Něco jiného by byla detotalizace společnosti, ale to by zde zůstalo jen 5 % populace.

Zkrátka v zemi kde od napěmti platí heslo kdo neokrádá stát tak okrádá rodinu, nelze očekávat ideální politické a společenské řízení a navíc není zde setrvalý tlak občanů, naopak se dělí na několik front ... .

Občané mají přístup k dotacím, třeba na energetické úspory, kotle a k tomu různé dotace, pardon sociální příspěvky a jak se z toho stal byznys a malá domů.

Firmy taky mají přístup k dotacím a výsledek je že naše ekonomika ročně příjde o 435 miliard jež odtečou do zahraničí.

Města a kraje mají své dotace a příspěvky a výsledek jsou předražená parkové úpravy, stavby jež nikdo nepoužívá, naopak zvětšení nákladů pro budoucí volené statutární orgány...

Armáda a Policie měla své "dotace" výsledek přemnožení pandurů, letadel, nefunkční padáky a Policie nekvalitní uniformy a PC vybavení ... .

Každý je v tom nějak namočený. Navíc ČR vlastně jen Praha je velmi malý rybník kde každý každého zná a na každého něco má ... .

Takto "snadně" a hlavně zadarmo přístupné peníze jsou prostě pro lidi velkým lákadlem z vláště v dnešní konzumní době.

Utopii budovali komunisté a jak to dopadlo ... .

4 0
možnosti
Foto

J35a91k14u52b 94R46o76t38h

15. 3. 2016 9:51

Mne by jen zajímalo, jak právě vy dokážete poznat, že někdo lže? 8-o

2 1
možnosti

Protože politici lžou i když mluví pravdu ;-O

2 0
možnosti
  • Počet článků 29
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 2544x
Jsem směšný a trapný politik, mluvka a provokatér. (převzato z diskusí pod blogy) :-) Jinak jsem ekolog, manažer, aktuálně bývalý politik, který věří, že má smysl snažit se o lepší svět a že záleží na tom, co děláme a jak se chováme. Věřím v sílu vizí, i když se zdají zpočátku nereálné. Jsem praktický idealista.

 

 

Seznam rubrik