Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
MC

M26a66r32e35k 20C53o80z61l

20. 5. 2016 17:02

Píšete, že politici ODS navrhují odejmout městské policii možnost pokutovat a nebo aby pokuty byly příjmem státu. Evidentně komunistům, neokomunistům a podobným politikům nemá smysl vysvětlovat, že svobodná země se vyznačuje tím, že se občan netřese strachy, resp. nechová se podle pravidel proto, že je neustále špehován a pod hrozbou pokut a trestů.

Údajně vám jde o děti apod. Myslím si, že jsou to kecy, jinak byste něco udělal proti radarům typu Jižní spojka v Praze (Liberec neznám, tak je příklad z Prahy). Tam totiž žádné děti ani cyklisti nejsou, ani nehody se tam nedějí, a radary jsou pouhým zdrojem příjmů. Myslím si, že měření, pokud je u toho strážník, ještě veřejnost zkousne, ale co nevydrží, je ta automatická nehoráznost, která vznikla v Praze s tisíci pokut, které jsou posílány provozovatelům aut a placeny bez ztráty bodů. Pak se nedivte, že lidé nechtějí, aby obce dosáhly na pokuty - ovšem ani tak to nebude stážníkům bránit, aby dávali pozor u škol a podobných míst, kde je to potřeba.

1 0
možnosti
DM

částečně máte pravdu,nicméně pokud je dopředu městská policie zřizována se záměrem si na sebe vydělat,jak se mnohdy skutečně stalo,je evidentní že její eminentní zájem skutečně nebude v ochraně školáků a udržování pořádku v obci,ale ve výběru co největšího množství pokut za právě i drobné přestupky,parkování půlkou kola na trávě,či obrubníku,jízdu kolem po chodníku,širokém mimochodem 3 metry,širším pomalu než vozovka,protože to je teď módní trend pro zklidnění provozu ,což je jen eufemismus pro zůžení silnice,že vedle sebe defacto neprojede autobus a automobil

Vysvětlete pak blbovi že s dětmi prostě po takto zúžené vozovce nepojedete,neb to se rovná sebevraždě a vraždě potomků v jednom..

Dokonce jsem byl svědkem kdy měšťáci nasazují svévolně botičky na místech která sice primárně nejsou určena k parkování, ale zákon parkování přímo nezakazuje,opoce evidentně neznalá zákona,byl jsem svědkem diskuze majitele vozidla a strážníka,strážník si mlel stále své,načež majitel vyžádal služební číslo,povzdychl,zaplatil a prohlásil že to tak nenechá...

Nebo jsem dostal pokutu za vjezd před bytový dům,neb jsem chtěl stěhovat sedačku,nicméně auto bylo ještě prázdné a strážnící měli moje tvrzení že jedu nakládat kombík za výmluvu a jiné a jiné...

2x jsem musel jedny a ty samé pány npoučovat že na mém pozemku smí můj pes pobíhat jak je mu libo a dokonce i libovolně kálet,což je pro mne vždy drobné zadostiučinění,že ta jelita si nejsou chopna pamatovat že se jedná o soukromý pozemek a ne veřejnou zeleň a to přes viditelné označení cedulí,pokaždé zklamaně protáhli obličeje a odešli s nepořízenou...

Záleží vždy na okolnostech ale mnohdy skutečně je motivací městské policie jen výše vybraných pokut za banální přestupky,co smrdí průserem,prací nebo čímkoliv co nemá jednoduché a hlavně zpoplatněné řešení odkopávají na státní,nejčastější jejich odpovědí když vám třeba neomalený soused zatarasí vjezd na váš pozemek je - nemáme v kompetenci,obraťte se na státní policii...

0 0
možnosti
JM

J90a42k67u18b 76M59a75c47h

18. 5. 2016 12:09

Ve městě, kde žiji je jediná značka se stopkou. Zde nenápadně hlídkuje a pokutuje městská policie. Hned za rohem je poměrně úzká hlavní ulice navíc zúžená řadou parkujících aut. Ke školní jídelně a ke školce míří a prochází mezi auty množství malých dětí. Zde jsem policii nikdy neviděl.

Po prokličkování úzkým městečkem se dostanete na prostornou výpadovku. Když si oddechnete a sledujete silnici a ne tachometr máte smůlu. Právě zde číhá městská policie a kasíruje. Není co dodat.

3 0
možnosti
JC

Pane Korytáři, máte pravdu, souhlasím s Vámi.

Všechno rozhodování o bezpečí v obci má patřit samotné obci. Jen pokud na to orgány obce nestačí, má vypomoci stát.

Pravomoc obecních strážníků je třeba zvyšovat, nikoli snižovat.

0 0
možnosti
MB

M83i92l75o57š 37B70é83m

18. 5. 2016 12:48

V Americe to tak mají. Jenže tam šerifa volí lidé a přestupky se řeší na u soudu. U nás má měšťáky i přestupkový úředníky pod palcem jeden primátor...

0 0
možnosti
MB

M88i58l45o96š 16B41é60m

18. 5. 2016 10:07

Měly by platit obecné zásady trestání:

1) Ten kdo zločiny odhaluje, soudí a trestá nesmí být jedna osoba, či instituce. (Dnes městská policie i přestupkový odbor spadají pod jeden magistrát.)

2) Ten kdo zločiny soudí nesmí mít z odsouzeného zločince majetkový prospěch.

Nedodržení těchto zásad musí vést logicky k jedinému – příjem z pokut je plánovaná položka rozpočtu, kterou je nejlépe překročit. Priorita pak nejsou nebezpeční zločinci, ale ti nejsnáze postihnutelní. Pokud je soudce, kat a rozpočtář v jedné osobě hodně za naplánovaným příjmem, začne logicky uvažovat jak si vyrobit více "zločinců". Tohle musí pochopit snad i zelený.

10 0
možnosti
Foto

Ze mě mají všichni mí známí srandu, že jezdím jako přizdisráč a strašně pomalu. Přesto jsem se jednou zamyslel a měšťák už mi to osolil a dostal jsem body. Všichni mí známí se mohli pokálet smíchy. Ale uznali, že pokud jsem body nafasoval já, tak je v systému něco špatně.

-------------

Takže ano, ať měří, ale za účelem bezpečnosti a ne za účelem plnění obecních kas. Proto vybrané peníze do státního rozpočtu je velmi dobrý nápad. Tím u mě ODS zabodovala.

---------------

Čím více se tu budou rojit takovéto nenávistné články proti ODS zamaskované za "bezpečnost ve vybírání pokut" tím více ve mně bude růst rozhodnutí ODS opět volit. Děkuji za nasměrování.

4 0
možnosti
MB

M77i38l70o73š 48B45é30m

18. 5. 2016 9:46

Tak to musíte mít rád i Jindru Frantu Bobliga.

"Boblig byl nejen zhýralý, bezohledný a krutý, ale také lakotný a hrabivý. Je velmi pravděpodobné, že hlavním důvodem jeho inkviziční činnosti bylo vlastní obohacení z majetku zkonfiskovaného odsouzencům a touto pohnutkou se ani sám netajil."

2 0
možnosti
Foto

Nevím, jestli v LBC máte lidmi oblíbené rozumné měšťáky, kteří pokutují jen za očividné přestupky, ale ve většině měst je skutečnost opačná.

4 0
možnosti
VT

Tak to asi jezdíte málo... a bůhvíkudy.... Jde přesně právě o to, že se naši policajti k sledování dodržování "zákonů" - zejména k měření rychlostí staví právě tam, kde je předpoklad, že někoho chytí ( hned za cedulí při vjezdu nebo těsně před ní, pokud opouštíte obec, nebo v klesání, kde nikoho neohrozíte, ale bez brzd se Vám auto rozjedu na trochu větší rychlost,,,) a ne tam, kde by toho bylo zapotřebí, jako jsou právě přechody pro chodce, okolí školy a podobně. Jinak, než při měření rychlosti je na silnicích vůbec nevidíte, a to je hlavní problém ....[>-]

6 0
možnosti
  • Počet článků 29
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 2544x
Jsem směšný a trapný politik, mluvka a provokatér. (převzato z diskusí pod blogy) :-) Jinak jsem ekolog, manažer, aktuálně bývalý politik, který věří, že má smysl snažit se o lepší svět a že záleží na tom, co děláme a jak se chováme. Věřím v sílu vizí, i když se zdají zpočátku nereálné. Jsem praktický idealista.

 

 

Seznam rubrik