Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
JH

kristepane, teď už se nedivím, jak to všude vypadá, když nám dělají politiku takoví jako vy...

1 0
možnosti
Foto

František jen nahlas řekl, co je0logické0a zřejmé. Za terorismus není odpovědný islám. Samotné vraždění nevinných lidí jde proti morálním zásadám islámu a ostatně všech náboženství. To, že skutečně věřící muslimové jsou nejčastějšími oběťmi teroristů je toho důkazem.

1 1
možnosti

nejste od zelených ?... (hledám) ... aha

1 0
možnosti
DK

Problém není ani tak s islámským terorem, jako s tím, že jej islámská společnost nejen neodsoudí, ale dokonce hlučně oslavuje.

Pokud se něco takového stane v rámci naší kultury, zavřeme pachatele až zčerná a už z vězení nevyleze.

Na opačné straně se slaví, pachatel se vyzdvihuje, pojmenovávají se po něm ulice, případní pozůstalí dostávají doživotní důchody (Palestina).

Dokud se tohle nezmění (a to se hned tak nezmění), musíme být vůči islámu ostražití a opatrní - prostě islamofobní.

1 0
možnosti
RT

Srovnávat dnešní muslimské teroristy s kriminalitou křesťanů je nefér, protože muslimové své činy páchají ve jménu své nesnášenlivé náboženské ideologie.

Pokud křesťan spáchá přestupek nebo trestný čin, jde proti své víře!

A to je základní rozdíl.

Váš článek autore je manipulativní.Rv

9 0
možnosti
MK

K Vám, pane Korytář mám jediné: přečtěte si Korán (pečlivě) a zkuste ho dát do souladu s evropským právem, tedy s demokratickými pravidly. A pak napište článek.

P.S.

A nechte papeže papežem, některé katolické duchovní v jejich počínání vůči muslimům nejsou k pochopení; a není nás málo, kdo kroutí hlavou.

9 0
možnosti
MK

"Nejlepší" diskutér je zde p. Bystřický. Nesouhlasím, ale i kdyby měl s ISIL pravdu, že islámu jen zneužívá pro své cíle, zůstává otázkou, jak je to možné, že lze tak lehce islámu zneužít.

Jiná věc je, že se snaží klábosením kolem ISIL zastřít celou základní problematiku naprostého nesouladu demokracie a islámské ideologie jako takové. Stačí dva údaje pro názornost: posledním dokumentem všech islámských států je Káhirská deklarace, jejíž KAŽDÝ bod je opřen o šáriu; podle anonymního průzkumu mezi EVROPSKÝMI muslimy je velké procento těch, kteří by demokratická pravidla rádi vyměnili za právo šária!! Co více dodat?!

Snad jen tu jasnou přímou úměru: čím méně muslimů, tím méně problémů s islámskou ideologií a jejími cíli.

5 0
možnosti
MK

M43i17l69a87n 40K15e23s83l

2. 8. 2016 18:34

Tady ten papež nám,ale vůbec nesedí a proto na něj moc nedáme.Nepatříme k těm,kteří když dostanou přes jednu "škraňu" nastaví ještě druhou nebo k těm,co hází chlebem po tom,co po nich metá šutry.No holt nám je sympatičtější ten jednooký z Trocnova.

1 0
možnosti
JT

Pane Korytáři, pokusím se vám odpovědět na vaše otázky. Vycházím přitom z toho, že žijeme v Evropě a chceme v ní, včetně našich potomků, žít i nadále.

Nemůže mít současný papež František pravdu, když říká, že extrémisté jsou ve všech náboženstvích?

Může, ale jde o množství v Evropě žijícího obyvatelstva a extrémistů muslimů.

Není pravda, že frustrace a sklony k násilí se rodí často tam, kde není jiná perspektiva? Je to pravda, ale je vina původních Evropanů, že přistěhovalci z muslimského světa se nejsou schopni uplatnit v daleko větším procentu než původní obyvatelstvo ?

Má pravdu, když říká, že i mezi katolíky /a já dodávám i mezi nevěřícími/ jsou lidé, kteří každodenně páchají zločiny? Má pravdu ale jde o procento v Evropě žijícího obyvatelstva a zločinců muslimů.

No a mně z toho vychází, že ze strany špiček EU nezvládnutá migrace poslední doby je tak strašně nebezpečná pro původní obyvatelstvo Evropy, že je jí třeba v současné podobě zastavit, třeba vojensky.

Je můj postoj xenofobní, nenávistný, rasistický ?

8 0
možnosti
IS

Slova Papeže jsem zaregistroval. Ano, i mezi našimi zločinci jsou pravděpodobně nějací křesťané. Nevím ovšem nic o tom, že by při páchání svých zločinů řvali "Pochválen buď Ježíš Kristus!!!" či nějakou jinou, zkrácenější verzi výkřiku, který má dát jasně najevo, že se jedná o křesťanského extrémistu. Myslím, že Papež je inteligentní člověk a tohle ví. Vtom případě je na místě otázka, proč říká to, co říká.

7 1
možnosti
  • Počet článků 29
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 2544x
Jsem směšný a trapný politik, mluvka a provokatér. (převzato z diskusí pod blogy) :-) Jinak jsem ekolog, manažer, aktuálně bývalý politik, který věří, že má smysl snažit se o lepší svět a že záleží na tom, co děláme a jak se chováme. Věřím v sílu vizí, i když se zdají zpočátku nereálné. Jsem praktický idealista.

 

 

Seznam rubrik