Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
ST

Do případu nevidíme, co bylo vlastně souběhem a příčinou. Ať to bylo ale cokoli, zabití je nepřípustné, neomluvitelné a jedná se o nejtěžší zločin.

Z těch kusých informací co máme, mě taktéž zaujalo to, student "který studoval s vyznamenáním a měl pochvalu za vzornou docházku", "nikdy nebyl agresivní" a u onoho učitele "nikdy nedostal lepší známku než za pět" a tu opět dostal den před vraždou, a znamenalo to pro něj, že nebude " připuštěn k závěrečné zkoušce, udělat si výuční list a příští rok pak maturitu"...

Ale vyvstávají (alespoň pro mne) nějaké otázky...Ona se dává pochvala za "vzornou docházku"? Neměla by být jaksi samozřejmá? Dostávají na této škole i učitelé (zaměstnanci) nějakou finanční prémii za "vzornou docházku" (alá Řecko)? Jak je možné, že student údajně "studoval s vyznamenáním", ale měl údajně samé nedostatečné od toho učitele? Pak by přeci logicky nemohl "studovat s vyznamenáním". Prý ke studiu přistupovat zodpovědně "hodně se učil". Jak je možné, že v tomto jediném předmětu u tohoto konkrétního učitele dostal prý vždy jen a pouze za pět? A dostal údajně i za pět i když ho tento učitel prý "zkoušel celých pětačtyřicet minut". Dovede si někdo představit, že by ho nějaký vyučující na střední škole zkoušel 45 minut?

7 0
možnosti
MK

Moc ten případ nesleduji, nevíte, z jakého předmětu měl za 5? A tento kantor ho učil pouze tento rok nebo i roky předtím? Taky mi nedává smysl, že studoval s vyznamenáním.

0 0
možnosti
JL

Taky jsem o tom klukovi i učiteli trochu přemýšlel. Ale samozřejmě jsou to spekulace, dokud neproběhne psychiatrické a psychologické vyšetření - soud musí zjistit, zda je kluk svéprávný, co má za osobnost a taky nějaké motivy činu. Bez toho soud neproběhne. Všechno se nakonec někdo doví a část i veřejnost (pokud soud bude), někdy se vězňové usmrtí (jsou usmrceni?), ještě než se dostanou k soudu. Ale napadlo mě: nezabíjel náhodou svého otce, otravné destruktivní superego? Je to možné. Prý byl hodný, oba byli hodní. Hodně hodní učitelé jsou někdy pedofilové, známe to. Ono se to časem vyjasní. Možná. Ale jinak - ten úžasný jogín asi nebyl tak úžasný, jakou si tvořil image a personu. Měl nějaký problém. Jinak by ho těžko někdo poslal na onen svět mačetou.

2 0
možnosti
Foto

Ono se ještě neví, jak vlastně ke konfliktu došlo. Obecně řečeno - kdyby se pan učitel místo jógy trénoval v sebeobraně.

0 0
možnosti
MS

Povedzte, pán Korytár, ako si predstavujete rozdiel mezi pojmami "príčina" a "podnet"? :-P

0 0
možnosti
ES

Kdyby učitel známkoval nespravedlivě, vrahovi spolužáci by to zmínili. Opakované ústní zkoušení byla spíš šance, aby žák prokázal, že vůbec něco zvládá. A jedničky jinde? Jak jednoduché je nedělat si problémy, vyžadovat málo a být za hodného učitele!

8 4
možnosti
  • Počet článků 29
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 2544x
Jsem směšný a trapný politik, mluvka a provokatér. (převzato z diskusí pod blogy) :-) Jinak jsem ekolog, manažer, aktuálně bývalý politik, který věří, že má smysl snažit se o lepší svět a že záleží na tom, co děláme a jak se chováme. Věřím v sílu vizí, i když se zdají zpočátku nereálné. Jsem praktický idealista.

 

 

Seznam rubrik