Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
Foto

J14a37n 64S11v13a84t87e43k

19. 6. 2022 14:35

A proč o tom všem píšu?

Protože vidím třeba to dnešní Finsko a přál bych všem Ukrajincům lepší život a hlavně to, <<aby přestali umírat nevinní lidé. Na obou stranách.>>

Zdroj: https://jankorytar.blog.idnes.cz/blog.aspx?c=788542

Až k této větě se to dalo číst a mělo to hlavu a patu.

Jenže na Ukrajině umírají nevinní lidé jen na straně Ukrajiny. Zabití ruští vojáci nejsou nevinní, jsou součástí ruské zločinné mašinérie, i kdyby stokrát tvrdili, že do války jít nechtěli!

12 1
možnosti
JD

Neskutečné zjednodušení a bleskové odsouzení.RvRvRv

1 8
možnosti
VH

Kde je napsáno, že by to rusům stačilo?... spíš naopakRv

4 0
možnosti
PK

Ruský tlak "vylétl" až v souvislosti s vývojem Ukrajiny.

0 0
možnosti
IS

Na základě Vaší úvahy je samozřejmě možné Rusko chápat. Výsledkem ovšem bude u rozumných lidí stejný názor na současné Rusko jako před přečtením Vašeho příspěvku. Kromě chybějících zásadních informací z té doby jste pominul současný motiv Ruska. Tím není získání kusu nějakého sousedního státu kvůli vlastní bezpečnosti.

5 0
možnosti
LJ

To. že Finsko odolávalo, se přičítá tomu, že Rusové měli špatné velení. Stalin krátce před tím totiž nechal zastřelit všechny nejvyšší důstojníky počínaje Tuchačevským.

2 0
možnosti
PZ

Historii Finska jste si přečetl velmi nedostatečně. Kromě oprávněných připomínek pánů Jelena a Lorence bych upozornil na to, že ani vyvázání ze svazku bolševického Ruska neproběhlo hladce. Již začátkem roku 1918 vypukla ve Finsku občanská válka v níž rudí byli všestranně podporování ruskými bolševiky a to i vojensky ( až 10 000 vojáků ). Naštěstí Finové odolali.

5 0
možnosti
PK

Zajímavé srovnání...R^

0 0
možnosti
Foto

V kapitole "Co útoku předcházelo?" chybí některé podstatné informace.

Za větou "V té době už měla německá armáda zabrané Rakousko, Čechy a Moravu a významnou část Polska a přiblížila se tak až k hranicím Sovětského svazu." autorovi úplně vypadlo to, že Sovětský svaz si také zabral významnou část Polska (přes polovinu rozlohy a třetinu obyvatel) a přiblížil se tak k hranicím Německa. Polsko zaniklo a obě zamě najednou hraničily. Společné vítězství oslavily přehlídkou v Brestu. Podle sovětsko-německé smlouvy o přátelství a spolupráci mělo SSSR připadnout i celé Finsko.

Před útokem na Finsko Sovětský svaz donutil pobaltské státy, aby přijaly sovětské vojenské kontingenty nebo podepsaly se SSSR smlouvy o spolupráci, aby je čtvrt toku po ukončení války s Finskem obsadil a přičleníl do SSSR.

13 0
možnosti
PL

P94e24t80r 38L94o86r45e35n30c

19. 6. 2022 12:53

"Němci, se kterými máte dobré vztahy, se blíží k našim hranicím" prý tehdy podle Vás říkali Rusové Finům.

Dovolím si dvě ZÁSADNÍ opravy toho textu:

1) ad "zákeřní Finové mají dobré vztahy s Němci":

Rusové a SSSR měli v té době snad ze všech národů na světe ty nejlepší srdečné a vojenské vztahy s Němci. Až do 22. června 1941, tj. dlouho po Vámi zmiňované válce s Finskem.

2) ad "Němci se blíží k ruským hranicím":

Mezi Německem a SSSR bylo Polsko, jehož západní část si po 1.9. 1939 zabrali Němci, ale stále tam kus východního Polska zůstával. Na ten vojensky vtrhnul SSSR 17.9.1939 čímž došel až na demarkační linii s Německem a vytvořil tak s ním společnou hranici.

Člověče, co si o Vás mám myslet?

7 0
možnosti
Foto

Pane kolego, pan autor svého času usiloval o předsednictví Zelených v Liberci a zajímavým způsobem se zbavil konkurenta, který by nad ním nejspíš vyhrál. Nomen omen. Když budete jeho politickou dráhu sledovat, zjistíte, co si myslet. Není ono zase před nějakými volbami? ;-(

1 0
možnosti
  • Počet článků 29
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 2544x
Jsem směšný a trapný politik, mluvka a provokatér. (převzato z diskusí pod blogy) :-) Jinak jsem ekolog, manažer, aktuálně bývalý politik, který věří, že má smysl snažit se o lepší svět a že záleží na tom, co děláme a jak se chováme. Věřím v sílu vizí, i když se zdají zpočátku nereálné. Jsem praktický idealista.

 

 

Seznam rubrik