Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
JV

J55i52ř27í 62V41o85l56n93ý

16. 10. 2022 10:58

Ignorovat skutečnost, že zálohy za energie po skončené fixaci rostou násobně, je skoro zločin. Pokud nechápu politickou motivaci blízkých nebo známých, tak se s tím musím smířit. Možná najdu některé důvody jejich postoje, ale většinou mám jiné starosti a raději se tím dlouho nezabývám. Demokracie by byla tak krásná, jenom kdyby ty volby nebyly. A každý politik dobře ví, že pokud si naštve velkou část společnosti, tak si obrazně může hodit mašli.

0 0
možnosti
AT

Proč tam bylo tak málo lidí? :-(

Valná většina těchto lidí sledovali ve zprávách, jak z nich drahé energie a účty za energie udělají vazaly dluhů, kdy nebudou ani schopni z těchto dluhů splácet úroky a někteří se již rozhlíží, která žebrácká hůl jim bude nejlépe pasovat v jejich ruce....

1 0
možnosti
PJ

Obávám se, že ti, co s chudobou opravdu bojují, tráví čas tím bojem a ne chozením na demonstrace. Tedy to se týká těch lepších z nich, pak jsou v té skupině ještě ti, co moc nebojují a spíše se do chudoby potápějí sami, ale ti také tráví čas raději jinak. :) A pokud jde o to "mládí" a finanční potíže, nevím. Byli jsme rodina se třemi malými dětmi, matkou na mateřské, a tedy jedním mírně podprůměrným platem a zvládli jsme to bez půjček. Je to především o tom, přizpůsobit výdaje příjmům. Není třeba vymýšlet zase nic tak světoborného. Ale jasně, jsou i tací, kteří jsou na tom ještě hůře.

2 1
možnosti
JV

J87i44ř95í 43V79o17l40n56ý

16. 10. 2022 11:04

Chcete opravdu někomu doporučit, aby zašel za svým arogantním dodavatelem energií s argumentem, že má tři děti a hluboko do kapsy? Už jenom očekávám vyjádření dodavatelů, které budou papouškovat média o tom, že energie opravdu, ale opravdu, nejsou pro každého.

0 0
možnosti
Foto

I16v84o 54C41i50l52i78c26h

10. 10. 2022 22:16

Korytář. U něj opravdu platí to klasické nomen omen

1 1
možnosti
Foto

Protoze to je blbost protestovat proti chudobe. Asi jako pochodovat proti rakovine. Chudobe i rakovine je to fuk.

4 0
možnosti
ZZ

Máte recht - Rakovině i naší vládě, která tuto chudobu zapříčinila, je to naprosto jedno !

;-(

0 1
možnosti
RC

Komicke je, kdyz hlavni postavou je kandidat na prezidenta chodici v drahem obleku. Komicke je, kdyz se tam ukazuje europoslankyne, ktere bere za mesic tolik, co jini za rok...

Salonni levicaci. Levicaci, co si z toho udelali byznys a hezky se jim z toho zije.

Proc kdokoliv z nich neukaze, jak se to ma delat? Proc nezalozi firmu, ktera bude platit nemecke mzdy delnikum?

9 0
možnosti
ZZ

Oni ani ti obyčejní odboroví zaměstnanci na bývalých krajských odborových radách, kteří předstírají nějakou činnost, nejsou nijak závratně placeni a plácají se kolem minimální mzdy - tedy bylo tomu tak před 3 lety a pochybuji, že by to dnes bylo lepší.

:-/

0 0
možnosti

Chudoba tak jak ji známe před rokem 1989 nebyla žádná chudoba ale jen nedostatek toho co bylo nadstandard. Dnešní chudoba je způsobená tím že to co bylo před rokem 89 jen standardem je dnes všechno nadstandard a občané ačkoliv chodí do práce si na standart nevydělají protože ne každému je dáno mít hlavu na studium tak dělají na co stačí a dělají často práce které když nebude týden dělaná my všichni po týdnu začneme páchnout všude bude spousta špíny a dalších nepořádků .

2 4
možnosti
RC

Co bylo pred rokem 89 standardem je dnes nadstandard? Opravdu? U nas v panelaku na zacatku 80. let mela auto kazda druha rodina. V devadesatkach kazda a dnes maji nekteri dve... A to I DUCHODCI.

7 0
možnosti
JS

J23i51ř14í 31S16o75c27h25o91r

10. 10. 2022 12:33

Pokud má někdo pocit, že je chudý, musí se sám snažit a ne čekat s nataženou rukou. Stát žádné peníze nemá, má jen ty, které vybere (ukradne) na daních.

A navic díky Babišovo rozhazování v době prosperity a nepřiměřenému zvedání důchodů a platů státních zaměstnancům, nemá stát rezervy a spustila se tím vysoká inflace.

6 2
možnosti
JV

Tyhle řeči o tom jak pomáhat druhým atd mě vždycky dokážou jen naštvat.

Nemám nic proti pomoci samoživitelkám nebo tomu kdo vážně z nějakého důvodu nemůže pracovat. Ale většina těch co si stěžuje jsou jen líní - buď se uskromnit nebo trochu víc makat. Když nevydělávám tolik, tak nehulim a nechlastam ne? Snažím se buď omezit nebo si najít lepší práci.

Když jsem potřeboval našetřit na 10% ceny bytu, tak jsem na 3/4 roku prostě omezil veškeré výdaje - chci svůj byt, tak se snažím. Výsledek? Od 24let bydlím ve svém (Liberec). Za práci dojíždím 2x50km denně, zas moje rozhodnutí, protože tam beru o polovinu víc toho co bych měl tady (a o to víc zaplatím na daních) . A vždycky když jsou nějaké přídavky, dávky, podpory atd tak se dozvím že se mám moc dobře a nemám nárok (ok teď jsem dostal 3.500 jako příspěvek na elektřinu).

Parádní pocit když přijedu strhanej z práce,kdy cesta domů zabrala přes hodinu protože "musíme to opravit :(" a při kávě na balkoně poslouchám "chudé" u kašny jak je to na h**** a drahý a při tom odkládá lahváče a zapaluje cigaretu.

10 2
možnosti
KK

Máte zajímavé vidění světa, píšete "Chudoba části společnosti není ani důsledek současné války na Ukrajině ani zdražování energií. Je to za mě důsledek chování těch, co by mohli pomoci, ale nepomůžou."

Prč vás třeba nenapadne, že je to důsledek jich samých, jejich chování a přístupu k životu?

7 1
možnosti
ZZ

Co chcete od bývalého politika, který se sám charakterizuje jako trapný politik, mluvka a provokatér a ekolog.

;-D

4 2
možnosti

Redakční blogy

  • Redakční
               blog
  • Blog info
  • První pokus
  • Názory
               a komentáře

TIP REDAKCI & RSS