Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
JK

J54a53n 66K10a73r98a67s67e91k

9. 10. 2022 21:07

proc maji odborovi predaci vysoke platy?

Kdysi davno , nekdy v roce 1985 to tematizovali v Nemecku. O tehdejsim sefovi te nejvetsi svetove odborove organizace - nemeckem svazu pracujicich v kovoprumyslu - se proflaklo, ze ma plat skoro jak reditel velke firmy. Vsichni z toho byli uplne zdeseni - nekdo se zasazuje za zajmy pracijicich a nevydelava jako oni nybrz jako ten, proti kterym broji. Zrovna tak, jako soc. dem politici - ti maji plnou hubu solidarity a pritom bydli v nadmerne vile a chodi do prepychovych restauraci

V Nemecku se tenkrat snazili obycejnym lidem vysvetlit, ze ten odborovy sef sedi ve 4 spravnich radach (za zamestnance) , kde ma kontrolni povinnost a ze nekdo takovy musi mit prece jenom neco v hlave a na ta jednani prece jen nemuze prijit v monterkach. Rikali, ze na to, aby nekdo mohl hajit zajmy pracjicich mu nemuse permenentne krucet v brise. Co si tak od znamych pamatuji, tak rikali, ze vetsina Nemcu to po pocatecnich tezkostech prece jen pochopila.

1 0
možnosti
JR

J75a54n 98R86á53ž

9. 10. 2022 14:42

Malá poznámka k dnes hojně zneužívanému termínu "chudoba".

Většina z těch, kdo hovoří o chudobě vůbec nic neví, jaký je skutečný věcný obsah tohoto slova a tak tento pojem devalvují.

K tomu: Lidé ze středních vrstev, zejména jižních států, když přijedou do ČR a seznámí se podrobněji s naším životem, mnohdy žasnou v jak komfortním domácím prostředí žijí u nás i běžní zaměstnanci z dělnických profesí.

Doporučuji navštívit v domácím prostředí malých měst a vesnic život Italů, Řeků, Bulharů, Rumunů, ale i Chorvatů, Španělů, či Portugalců žijících v oblastech mimo turistický ruch a srovnejte to s komfortem bydlení i životním stylem běžným u nás i v zapadlých vesnicích. Jestli i pak budete mluvit o sobě, že vás čeká život v chudobě, jste jen kverulant, které nebrat vážně. Ano, naprostá většina občanů si bude muset vbrzku snížit nároky na životní úroveň, ale do skutečné chudoby to bude ještě daleko.

33 0
možnosti
Foto

Ale v chudobě ducha na tom ve světovém měřítku zase tak zle nejsme! ;-D

5 0
možnosti
JK

Autore, ty samoživitelky si za to mohou klidně taky samy, že si pořídily dítě s nějakou neschopnou osobou. A lidé platí daně, tak mají nárok na pomoc.

0 3
možnosti
Foto

Dvě poznámky.

1. Je třeba definovat chudobu. Přesně. Včera jsem viděl matku s dvěma malými dětmi, jak nakupovala potraviny. Byla velmi úsporná, opravdu jen nejnutnější věci. U kasy celkem za cca 250,- Kč, Pak si vzpomněla a koupila si dvoje Winstonky za dalších cca 250,- Kč. Vím, nemusí to být vždy, ale právě na podkladě podobných věcí bych byl velmi opatrný s definicí chudoby.

2. Viděl jsem tramsparent - Zdaňme bohaté. Opět je třeba říci, kdo je bohatý? Ten do má firmu a dře do úmoru 16 hodin denně, aby si po čase postavil dům a koupil drahé auto? Toho je třeba více zdanit? Aby ten, co sedí doma na podpoře a pracovat nechce, měl stejně? Nikdy naví nefungoval systém, že se bohatým vezme a rozdělí se mezi chudě a zavládne všeobecná spokojenost. Vždy to dopadlu zchudnutím všech. (model Rusko po VŘSR).

Takže je možná, že řada lidí považuje podobné demonstrace na nesmysl, který slouží jen ke zviditelnění několika málo lidí.

52 0
možnosti
OU
Uživatel požádal o vymazání
22 0
možnosti
KT

Jsem na to přesně stejně, potřebným je nutné pomáhat, ale jen těm, kteří skutečně nemohou pracovat.

Mnozí se odnaučili starat se o sebe a své bližní a požadují aby se o ně postaral stát.

18 0
možnosti
Foto

Protože po zkušenostech ještě žádná polistopadová demonstrace v Česku chudobu nesnížila...! Zvláště pak výživná bude chudoba pro obyčejný lid poté, co se k němu donese informace, že platy poslanců se zvýší o 11 600 korun. ;-(

2 5
možnosti
OU
Uživatel požádal o vymazání
6 1
možnosti
Foto

A to jste nepochopil, že to celé bylo pouze jako podpora Středuly na Hrad? Jinak by mě docela zajímalo, jak si představujete správně nastavené důchody.:-)

14 0
možnosti
OU
Uživatel požádal o vymazání
3 0
možnosti
Foto

Činnost státu (a nejrůznějších charitativních organizací) de facto zlevňuje chudobu. A člověk nemusí být velkým ekonomem, aby vymyslel, že za jinak nezměněných podmínek budou lidé poptávat větší množství levnějšího statku. Skutečnost je tak oproti obecnému přesvědčení právě opačná. Stát, místo aby chudobě bránil, ji vytváří.

Není těžké domyslet, že vždy budou existovat jedinci, kteří budou chudší než ostatní. Stát tak vždy bude mít v ruce argument, proč musí brát peníze jedněm a dávat je druhým. Nemá tak ani motivaci chudobu nadobro odstraňovat, protože by si sebral vítr z plachet při obhajování vlastní činnosti.

1 0
možnosti
JR

J59a35n 34R11á30ž

9. 10. 2022 15:03

Zajímavá úvaha, se kterou lze jen souhlasit

0 0
možnosti
  • Počet článků 29
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 2544x
Jsem směšný a trapný politik, mluvka a provokatér. (převzato z diskusí pod blogy) :-) Jinak jsem ekolog, manažer, aktuálně bývalý politik, který věří, že má smysl snažit se o lepší svět a že záleží na tom, co děláme a jak se chováme. Věřím v sílu vizí, i když se zdají zpočátku nereálné. Jsem praktický idealista.

 

 

Seznam rubrik